woensdag 13 juli 2016

Gelli Plate

Na een vakantiebreak in real life en hier op op  mijn blog, kan ik er weer helemaal tegenaan. We gaan gewoon verder waar we gebleven zijn: bij week 4, de alles-kan-en-alles-mag-week.

In mijn vakantie heb ik mezelf op een tripje naar een grote scrap- en kaartenmaakwinkel getrakteerd. Het was een eeuwigheid geleden dat ik hier was en ik had nog wat verjaardagscentjes over dus ik heb mezelf lekker laten gaan ;)

Een van de dingen die ik zeker aan wilde schaffen was een Gelli Plate. Ik had er al verschillende dingen over gelezen op diverse blogs en ik had ook wat voorbeeldjes van andere creatievelingen gezien. Ik vond het steeds ontzettend leuk om te zien maar vroeg me echt af of het iets voor mij zou zijn, aan de ene kant ben ik namelijk helemaal niet van het kliederen en het experimenteren, aan de andere kant heb ik ook een Art Journal boek liggen en ben ik de laatste tijd juist wat meer van de wat snellere technieken.

En dus ging ik overstag. Er zijn diverse maten Gelli Plates te koop en je kan ze blijkbaar ook zelf maken, kijk maar eens op Google, er zijn diverse sites te vinden die je daarbij kunnen helpen. Zelf besloot ik voor de 6 bij 6 inch te gaan (15,24cm bij 15,24cm). Zo past er altijd een hele print als achtergrond op een zelfgemaakte kaart en kun je hem eventueel ook nog kleiner snijden voor bijvoorbeeld leuke details op scraps of in het Project Life album. Je zou de print zelfs met een cirkelsnijder nog rond kunnen maken of er met een stans een andere vorm uithalen.

Uiteindelijk moest de Gelli Plate even wachten: ik vond het toch spannend om er mee aan de slag te gaan en bekeek eerst een aantal filmpjes. Maandagavond heb ik mijn acrylverf tevoorschijn gehaald en ben ik lekker gaan experimenteren. Na twee printjes was ik enthousiast. Zowel de eerste afdruk als de tweede (de Ghostafdruk) geven verrassende resultaten. Door diverse kleuren en stencils te combineren krijg je steeds weer een andere afdruk en andere sfeer. En dan ben ik alleen nog maar met acrylverf bezig geweest. Met inkt krijg je weer een heel ander effect. Binnenkort plan ik dus weer een avondje kliederen in en dan kan ik daarna weer bekijken wat ik met die resultaten ga doen ;)


Work in progress: diverse afdrukken gemaakt met hetzelfde stencil (zo blij dat ik maanden geleden bij de Action de hele collectie stencils heb meegenomen voor bijna niks).Van een van de afdrukken (gemaakt met een stencil en een wc-rolletje) maakte ik een kaartje. Heel simpel maar steeds weer leuk door een andere afdruk te gebruiken. De stans is van Marianne Design (COL1349). 1 opmerking:

  1. Wat een gave achtergrond heb je gemaakt met de gelli-plate Chantal en daarna omgetoverd tot een leuke kaart..top.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen