maandag 9 januari 2017

Koekiemonster themafeestje

Op 30 november werd onze kleine boef alweer 3 jaar oud. Omdat de laatste tijd dino's helemaal hip zijn dacht ik hem wel blij te kunnen maken met een dinotaart en een dinotraktatie. Helaas kreeg ik een: 'Nee mama, ik wil een koekiemonstertaart.' te horen. Nou ja, ook prima natuurlijk want Koekiemonster is hartstikke leuk! En dus ging ik aan de slag met een Koekiemonsterthema.

De taart maakte ik van chocoladebiscuit van Funcakes. Ik vulde hem met witte chocolademousse en smeerde hem af met vanille botercreme. Bovenop kwam een laagje zwarte fondant en met blauwe fondant maakte ik een Koekiemonster en zette ik de tekst erop. Koekiemonster is een ideaal figuur als je eens wilt werken met een puzzelplaatje: deze is namelijk heel makkelijk op deze manier op een taart te krijgen. Als afwerking koos ik voor koekjes. In dit geval halve mini-stroopwafeltjes omdat ik eventjes geen kleine chocolatechip koekjes kon vinden.


Voor de kleinere feestgangers maakte ik ook Koekiemonster cupcakes, wederom met de cupcakemix van Funcakes. Helaas had ik daar net iets te weinig tijd voor en dus waren ze niet helemaal gelukt zoals ik wilde. Zo had ik bijvoorbeeld geen goed spuitmondje en moest ik de blauwe botercreme er gewoon opsmeren. Ook zijn de ogen in verhouding veel te groot. Maar goed, ze waren wel lekker ;)
                          

Als traktatie voor op het kinderdagverblijf koos ik voor een afbeelding van Koekiemonster geprint op blauw papier. Door zijn mond stak ik (hoe kan het ook anders) een koekje. Snel en simpel met een leuk resultaat.


En als laatste had ik ook nog kleine bedankjes gemaakt voor de feestgangers. Omdat het vlak voor Sinterklaas was had ik een zakje gevuld met strooigoed en daar een uitgestanste Koekiemonster op geplakt. Koekiemonster kun je heel simpel maken van een nestabilitie met omgekeerde geschulpte rand en daarop twee wiebeloogjes. Even een mondje erbij tekenen en klaar!

                          

Al met al was ik wel heel erg blij met het door mijn kleine man gekozen thema. Hopelijk komt hij volgend jaar weer met zo een leuk idee ;)1 opmerking:

  1. Oh wat heb je dit allemaal gaaf gemaakt zeg! Super dat hij zelf aangaf wat hij wilde! En dat hij het op tijd zei! Stel je voor!
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen