woensdag 13 april 2016

Project Life

Project Life is iets wat ik al langere tijd ontzettend interessant vind. Eind vorig jaar maakte ik de beslissing om van de laatste maanden van 2015 een Project Life album bij te houden. In deze post laat ik jullie graag mijn vorderingen zien. 

Voor de mensen die Project Life niet kennen: Project Life is het bijhouden van je dagelijkse bezigheden in een soort van scrapalbum met allemaal vakjes. In die vakjes stop je foto's of kaartjes die je een beetje oppimpt. Natuurlijk zijn er in de betere hobbywinkels ook een heleboel leuke artikelen te koop die bij Project Life horen: kaartjes in de juiste afmetingen, leuke (datum)stempels, stickertjes etc. 

Zelf koos ik voor een klein album met hooguit vier vakjes per pagina. Ik wilde per week een hele spread gaan bijhouden en dat van oktober tot en met eind december. Het album van Kaisercraft bleek hiervoor perfect. Ik kocht er wat extra kleine hoesjes bij en ook wat leuke kleine spulletjes uit de Project Life serie van Marianne Design (Project NL). Foto's maak ik altijd al veel en juist ook van de kleine dingen in het leven dus dat moest geen probleem zijn. Ook schrijf ik altijd al graag kleine verhaaltjes dus dat kwam ook wel goed. 

Het enige wat niet helemaal goed is gekomen is het daadwerkelijk bijhouden van het album. Ik had netjes een kistje gemaakt met daarin alle spulletjes zodat ik die makkelijk mee naar beneden kon nemen. Maar goed, de laatste maanden van het jaar zijn ook altijd erg druk en dus ben ik nog steeds maar met begin november bezig. Iets wat ik overigens helemaal niet zo erg vind, want het is juist heel erg leuk om er nu mee verder te gaan en er nu nog eens bij stil te staan. Afgelopen zaterdagavond was ik heel de avond alleen thuis en toen ben ik heerlijk bezig geweest. En meteen ben ik dan weer zo enthousiast om ook in 2016 er mee door te gaan: we gaan ervoor :) 

 Teveel leuke spulletjes die je bij Project Life kan gebruiken. 
Ik ben vooral erg vel van deze Collectables mal (COL1389) 
Met deze mal stans je je foto's ook snel en gemakkelijk uit op het juiste formaat.
Daarnaast gebruik ik mijn datumstempel ook heel vaak.
  
 Zo ziet een spread eruit. Bij mij is dit een hele
week. Op een spread met kleine vakjes gebruik ik dan 
een foto of vier. 

Eigenlijk is het dus gewoon scrappen in het klein. 
Maar ik vind het juist leuk om de kleine dingen vast te leggen
en daarbij lekker wat tekst kwijt te kunnen. 
2 opmerkingen:

  1. Helemaal gaaf dat ook jij pl doet. Voor mij was vorig jaar ook mijn eerste kaar en nu ben ik ook weer van de party. Erg leuk om het kaar Door te bladeren
    Ik vind het er super uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal gaaf dat ook jij pl doet. Voor mij was vorig jaar ook mijn eerste kaar en nu ben ik ook weer van de party. Erg leuk om het kaar Door te bladeren
    Ik vind het er super uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen